(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada bolalar bogʻchasining bolani tarbiyalash va har tomonlama rivojlantirish jarayonidagi oʻrni keng yoritilgan. Maktabgacha taʼlim muassasasining bola shaxsini shakllantirishdagi ahamiyati, uning aqliy, jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojlanishiga koʻrsatadigan taʼsiri ilmiy-uslubda tahlil qilingan. Maqolada bolalarning tengdoshlari bilan muloqoti, axloqiy tarbiya jarayoni, emotsional barqarorlikni shakllantirish va maktabga tayyorlash jarayonlari keng ochib berilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, bolalar bogʻchasiga muntazam qatnagan bolalar intellektual faoliyat, nutq rivoji, mustaqillik va ijtimoiy moslashuv boʻyicha yuqori natijalarga ega boʻladi. Mazkur maqola maktabgacha taʼlim mutaxassislari, tarbiyachilar va ota-onalar uchun ahamiyatlidir.