(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha katta yoshdagi bolalarni musiqa mashgʻulotlarida musiqa terapiyasi orqali korreksiya qilishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Musiqaning emotsional muvozanatni tiklash, xulq-atvorni meʼyorlashtirish, stressni kamaytirish, ijtimoiy moslashuvni kuchaytirish va nutqiy-harakat koʻnikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy asoslangan holda tahlil qilinadi. Shuningdek, musiqa terapiyasi metodlari, ritmoterapiya, vokal terapiya va harakatli musiqiy oʻyinlarning korreksion taʼsiri ochib berilgan.