(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha kichik yoshdagi bolalarda sensor etalonlarini shakllantirishda art terapiya vositalarining oʻrni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida bolalarning sensor idrokini rivojlantirishda rang, shakl, oʻlcham va tekstura kabi sensor etalonlarini oʻzlashtirishning pedagogik shart-sharoitlari tahlil qilingan. Art terapiya usullari – rasm chizish, haykaltaroshlik, applikaʼtsiya va boshqa ijodiy faoliyat turlarining bolalar sensor bilimlarini boyitishdagi samaradorligi koʻrsatilgan. Maqolada kichik yoshdagi bolalarning psixologik xususiyatlari, ularning sensor idrokini rivojlantirish bosqichlari hamda art terapiya jarayonini tashkil etishning oʻziga xos jihatlari bayon etilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatdiki, maqsadga muvofiq tashkil etilgan art terapiya mashgʻulotlari bolalarning sensor etalonlarini shakllantirishda muhim pedagogik vosita boʻlib xizmat qiladi