(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada erta yoshdagi bolalarda empatiya shakllanishi, uning psixologik asoslari, oiladagi emotsional muhitning taʼsiri hamda tarbiyachining pedagogik yondashuvi yoritilgan. Empatiya — bola shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishining muhim koʻrsatkichi boʻlib, u oʻyin, muloqot, kuzatish va kattalarning namuna koʻrsatishi orqali rivojlanadi. Maqolada erta yoshda empatiya poydevorining mustahkamlanishi bolaning keyingi ijtimoiy faoliyatiga taʼsir etuvchi omil sifatida tahlil qilingan