(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada xotira inson psixikasining asosiy jarayoni sifatida koʻrib chiqilib, uning nerv-fiziologik mexanizmlari, muvaqqat nerv aloqalarining shakllanishi va miyadagi egiluvchanlik (plastiklik) bilan bogʻliqligi tahlil qilinadi. Xotiraning sifat darajasi shaxsning faol bilish jarayoni, gʻoyaviy yoʻnalishi hamda hayotiy tajribasi bilan chambarchas bogʻliq ekanligi ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari xotiraning rivojlanishi shaxs faolligi, yosh xususiyatlari va miyaning funksional holati bilan bevosita bogʻliq ekanini koʻrsatadi.