(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Tezisda erta yoshdagi bolalarda ijtimoiy-emotsional rivojlanishni qoʻllab-quvvatlashning psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot bolalarning emotsional javoblari, ijtimoiy muhit bilan oʻzaro taʼsiri hamda emotsional holatlarni anglash va boshqarish jarayonlarini oʻrganishga qaratilgan. Shuningdek, ijtimoiy-emotsional rivojlanishni shakllantirishda qoʻllaniladigan zamonaviy psixologik va pedagogik metodlar, jumladan, art-terapiya, oʻyin texnologiyalari, muloqotga yoʻnaltirilgan yondashuvlar hamda emotsional intellektni rivojlantirish strategiyalari yoritiladi.