(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Tezisda erta yoshdagi bolalarning ijtimoiy-emotsional rivojlanishiga oilaviy muhitning psixologik taʼsiri tahlil qilinadi. Tadqiqot bolalarning emotsional reaksiyalari, oilaviy munosabatlar va ota-ona bilan oʻzaro aloqalar orqali ijtimoiy koʻnikmalarini shakllantirish jarayonlariga qaratilgan. Shuningdek, oilaviy muhitni rivojlantirish orqali emotsional barqarorlikni oshirish, empatiya va ijtimoiy moslashuv koʻnikmalarini rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy psixologik va pedagogik metodlar, jumladan, oʻyin terapiyasi, muloqotga yoʻnaltirilgan yondashuvlar va emotsional intellektni rivojlantirish strategiyalari yoritiladi