(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tizimida bola huquqlarini taʼminlashning huquqiy, pedagogik va ijtimoiy asoslari tahlil etilgan. Bolalarning sogʻlom va xavfsiz muhitda oʻsishi, taʼlim-tarbiya jarayonida teng huquqlarga ega boʻlishi, ularning fikrini inobatga olish va zoʻravonlikdan himoya qilish kabi masalalar yoritilgan. Shuningdek, tarbiyachi-pedagoglar va ota-onalarning bola huquqlarini taʼminlashdagi oʻrni va masʼuliyati ilmiy asosda koʻrib chiqilgan.