(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada bolaning fikr bildirish huquqini taʼlim amaliyotida kafolatlash uchun metodik yechimlar taklif etilgan. Lundi modeli, Shier bosqichlari va Xart zinapoyasi asosida ishtirok sifatini rejalashtirish, baholash va refleksiya qilish yoʻllari koʻrsatiladi. Inklyuzivlik, etika, yoshga mos instrumentlar va oʻqituvchi tayyorgarligiga oid amaliy chek-listlar beriladi.