(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqola oʻzbek anʼanaviy tarbiya tizimi va Reggio Emilia yondashuvini qiyosiy tahlil qiladi. Oʻzbek tarbiyasi — kattaga hurmat, kichiklarga izzat, bola odobi, oila markaziyligi, mahalla instituti, mehnat tarbiyasi va anʼanaviy ijtimoiylashuv kabi qadriyatlarga tayangan holda bola shaxsini ijtimoiy-axloqiy asosda shakllantiradi. Reggio yondashuvi bolani ijodkor subekt sifatida koʻrib, uning “yuz til” orqali oʻrganish va izlanish qobiliyatini qoʻllab-quvvatlaydi. Tadqiqot har bir komponent boʻyicha Oʻzbekiston modeli → Reggio modeli → qiyosiy xulosani beradi va ikki yondashuvni uygʻunlashtirish imkoniyatlarini asoslaydi. Natijada Oʻzbekiston sharoiti uchun madaniy moslashgan gibrid taʼlim modeli taklif qilinadi.