(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha taʼlimda milliy qadriyatlarni global kompetensiyalar bilan integratsiyalashning nazariy asoslari, pedagogik yondashuvlari va amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Milliy oʻzlikni anglash, madaniy merosga hurmat, axloqiy qadriyatlar bilan bir qatorda muloqot, kreativlik, tanqidiy fikrlash, ijtimoiy-emotsional savodxonlik va global fuqarolik kabi kompetensiyalarni shakllantirishning ilmiy-pedagogik shartlari asoslanadi. Integrativ yondashuvda pedagogning metodik tayyorgarligi, taʼlim muhiti, STEAM texnologiyalari, oʻyin faoliyati va loyihaviy metodlarning oʻrni yoritilgan. Tadqiqot natijalari integratsiyalashgan yondashuv maktabgacha taʼlim sifatini oshirishda muhim omil ekanini koʻrsatadi.