(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha katta yoshdagi (5-7 yosh) bolalarni kasblar bilan tanishtirish jarayonining metodik taʼminoti masalalari koʻrib chiqilgan. Zamonaviy maktabgacha taʼlim tashkilotlarida bolalarni kasblar bilan tanishtirish boʻyicha metodik taʼminotning yetarli emasligiga eʼtibor qaratilgan. Tadqiqot doirasida bolalarda kasblar haqidagi tasavvurlarning shakllanish bosqichlari (boshlangʻich, asosiy va tayyorgarlik bosqichlari) belgilab berilgan. Maqolada L.S. Vygotskiy, A.N. Leontʼev, D.B. Elkonin kabi taniqli psixologlarning nazariy qarashlariga tayanib, oʻyin faoliyatining maktabgacha yoshdagi bolalarni kasblar bilan tanishtirish jarayonidagi roli asoslantirilgan. Metodik taʼminotni takomillashtirish yoʻllari tavsiya etilgan, jumladan, evristik suhbatlar, ekskursiyalar, oʻyin va tasviriy faoliyat, kasbiy bayramlar bilan tanishtirish kabi zamonaviy pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan.