(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Inson salomatligini himoya qilish davlatimizning asosiy vazifalaridan biri bo’lib, bu masalani hal qilishda sog‘liqni saqlash tizimini iqtisodiy ta’minlash, zamonaviy tibbiy asbob-uskunalar yetkazib berish, tizimni nazariy va amaliy ko‘nikmalarga boy, klinik va laborator-instrumental tekshiruv tahlil natijalari asosida xulosa chiqarish imkoniyatiga ega bo‘lgan malakali kadrlar bilan ta’minlash muhim ahamiyatga ega.Ushbu maqolada tibbiy tekshiruvda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish haqida ma’lumotlar berilgan.