(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ушбу мақолада аёлларда бачодон касалликларини эрта ташхишлаш ва асоратларини олдини олишга қаратилган булиб, лекин бачадон бўйни касалликлари гинекологияда долзарб муаммо бўлиб қолмоқда ва аёл жинсий органлари касалликлари ичида юқори кўрсаткични ташкил қилади. Tadqiqot Сурҳондарё вилоят перинатал маркази ҳамда Термиз шаҳар №2 ва №3 оилавий поликлиникага 2022-2024 йилларда мурожат қилган аёлларни устида олиб борилди. Тадқиқот натижасида бачадон ичи чандиқланиш касалликлари репродуктив ёшдаги аёллар ичида (27,1%), қишлоқда яшовчи аёлларда эса (64,1% ), тиббий кўрикда бачадон бўйни эрозияларни эрта кольпоспик ташхислашда (29,3%) аникланган.