(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada biologiya darslarini tashkil etishda innovatsion texnologiyalardan foydalanish masalalari yoritilgan. Unda biologiya fanining mazmunini o‘quvchilarga samarali yetkazishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, multimedia vositalari, interfaol metodlar hamda virtual laboratoriyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, innovatsion yondashuvlar asosida tashkil etilgan darslarning o‘quvchilarning bilish faolligini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish va biologik bilimlarni hayot bilan bog‘lashdagi pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan. Maqolada 8- sinf biologiya kursi misolida innovatsion texnologiyalarning ta’limiy va tarbiyaviy samaradorligi asoslab berilgan.