(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada inson kalla suyagining yuz qismi (Viscerocranium) anatomik tuzilishi, undagi suyaklarning o‘zaro joylashuvi va ularning hayotiy funksiyalari batafsil tahlil qilinadi. Yuz skeletining asosi hisoblangan yuqori (maxilla) va pastki (mandibula) jag‘ suyaklarining o‘ziga xos xususiyatlari, tish-jag‘ tizimidagi ahamiyati hamda nutq shakllanishidagi roli yoritilgan. Shuningdek, maqolada yuz sohasidagi mayda suyaklar — yonoq, tanglay, burun va ko‘z yoshi suyaklarining anatomiyasi, ularning klinik ahamiyati hamda shikastlanish xavflari haqida qiziqarli ma’lumotlar keltirilgan.