(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu ilmiy maqola Oʻzbekiston Respublikasida ijtimoiy soha (taʼlim, sogʻliqni saqlash, madaniyat, ijtimoiy himoya)ni moliyalashtirish tizimining institutsional va iqtisodiy jihatlarini oʻrganishga bagʻishlangan. Tadqiqotning asosiy maqsadi mustaqillikdan keyingi davrda shakllangan moliyalashtirish mexanizmlarini tahlil qilish, ularning samaradorligini baholash va joriy muammolarni aniqlash asosida takomillashtirish yoʻnalishlarini ishlab chiqishdan iborat.