(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Shamol energiyasi - tabiiy resurslardan biri bo’lib, uning energiyasidan foydalanish ekologik toza va barqaror energiya manbai sifatida jahon miqyosida katta e’tibor qaratilmoqda. O’zbekistonda ham shamol elektr stansiyalarining rivojlanishi istiqboli alohida ahamiyatga ega. Ushbu maqolada O’zbekistondagi shamol energetikasining holati, uning rivojlanish imkoniyatlari va barqaror energiya ta’minoti uchun ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, shamol energiyasining O’zbekistondagi imkoniyatlari va istiqbollari, bu sohada amalga oshirilayotgan loyihalar va iqtisodiy foydalari ko’rib chiqiladi.