(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada badiiy matnda muloqot madaniyatining filologik ekspertizasini amalga oshirish masalalari zamonaviy tilshunoslik va adabiyotshunoslik yondashuvlari asosida tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi badiiy diskurs doirasida muloqot madaniyatining lingvistik, pragmatik va sotsiokulturologik xususiyatlarini aniqlash hamda ularni filologik ekspertiza mezonlari asosida baholash yo‘llarini ishlab chiqishdan iborat. Maqolada muloqot madaniyati tushunchasining ilmiy talqinlari tahlil qilinib, uning badiiy matndagi ifodalanish shakllari dialog, monolog va polilog misolida yoritiladi.