(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida innovatsiyalarning o‘rni va ularning ta’lim jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar, raqamli texnologiyalar, STEAM ta’limi elementlari, interaktiv metodlar va inklyuziv ta’lim tamoyillarining joriy etilishi maktabgacha yoshdagi bolalarning kognitiv, ijtimoiy va emotsional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash omillari sifatida ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tashkilotlarida innovatsion muhit yaratish, pedagoglarning malakasini oshirish, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini (AKT) integratsiya qilish hamda ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan yangi yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, innovatsiyalarning izchil joriy etilishi bolalarning ta’limga bo‘lgan qiziqishini oshiradi, rivojlanish ko‘rsatkichlarini yaxshilaydi va maktabgacha ta’lim tashkilotlarining zamonaviy jamiyat talablariga moslashuvchanligini kuchaytiradi.