(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada Emotsional intellektni rahbarlar, boshqaruvchilar, ish yurituvchilar, menejerlar, jamoa liderlarining boshqaruv xususiyatlari haqida so‘z yuritiladi. Malakali rahbar har doim qo‘l ostidagi xodimlarini rag‘batlantirishga, ish davomida ruhlantirishga, kelib chiqgan nizolarni adolatli hal qilishga, jamoa ichida sog‘lom psixologik muhit yarata olishga tayyor. Rahbarning ushbu hislatlari, bevosita emotsiyalar va ularni to‘g‘ri boshqara olishida Emotsional intellekt (EI) yangi yo‘nalish sifatida odamlarning maqsadlari va qadriyatlarini hisobga olmasdan, ularning his-tuyg‘ularini o‘rganmasdan boshqaruvdagi noqulay psixologik sharoitlarda yechimini topish qiyin bo‘lgan muammoli vaziyatlarni o‘z o‘rniga qo‘yishda boshqaruv xususiyatlarida o‘rni juda katta hisoblanadi.