(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida sog‘lom psixologik muhitni yaratish bolaning har tomonlama rivojlanishi, shaxs sifatida shakllanishi va maktabga muvaffaqiyatli tayyorlanishi uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ushbu maqola sog‘lom psixologik muhitning mazmuni, tarkibiy qismlari hamda uning bolalar, pedagoglar va ota-onalar uchun ahamiyatini tahlil qiladi. Sog‘lom psixologik muhit, avvalo, bolalar o‘zlarini xavfsiz, qulay va qadrli his qiladigan, ijobiy munosabatlar hukmron bo‘lgan, hissiy farovonlik ta’minlangan va o‘ziga ishonchni rivojlantiradigan muhitni anglatadi.