(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Acne vulgaris — yoshlar orasida eng keng tarqalgan dermatozlardan biri bo‘lib, uning rivojlanishida seboreya, follikulyar giperkeratoz, Propionibacterium acnes faoliyati va gormonal omillar asosiy rol o‘ynaydi. Husnbuzarning davosi ko‘p qirrali yondashuvni talab qiladi. So‘nggi yillarda Azelain kislotasi va kombinatsiyalangan oral kontraseptivlar (KOK) keng qo‘llanilmoqda. Ushbu tezisda mazkur preparatlarning patogenetik asoslari, klinik samaradorligi va kombinatsiyalangan qo‘llash natijalari tahlil qilinadi