(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Place bo effekti - bu dori vositasi yoki muolajaning haqiqiy farmakologik ta’sirisiz, bemorning ishonchi orqali yuzaga keladigan fiziologik va psixologik o‘zgarishlardir. Mazkur hodisa inson organizmida ruhiy ishonchning kuchi qanchalik katta rol o‘ynashini ko‘rsatadi. Mavzuning dolzarbligi shundaki, tibbiyot amaliyotida placebo effekti diagnostika va davolash jarayonining ajralmas qismi sifatida e’tirof etiladi.