(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Antibiotiklar zamonaviy tibbiyotning eng muhim yutuqlaridan biri bo‘lib, ular yordamida ko‘plab yuqumli kasalliklar nazorat ostiga olingan. Lekin, ayniqsa bolalar organizmida ularni keng spektrda va uzoq muddatli qo‘llash natijasida ichak mikroflorasining fiziologik muvozanati buziladi. Bu holat disbakterioz deb atalib, bolalarda immun tizimining pasayishi, ovqat hazm qilish buzilishi va allergik kasalliklarning ko‘payishiga sabab bo‘ladi.