(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
: Mazkur maqolada to‘siqsiz (accessible) turizmning zamonaviy turizm tizimidagi o‘rni, ahamiyati va dolzarbligi keng qamrovda tahlil qilingan. Tadqiqotda dunyo miqyosida nogironligi bo‘lgan shaxslar sonining ortib borishi va ularning oila a’zolari bilan birgalikda global aholining muhim qismini tashkil etishi turizm bozorida katta, biroq yetarlicha o‘zlashtirilmagan salohiyat mavjudligini ko‘rsatib beradi. Maqolada to‘siqsiz turizm tushunchasi inklyuziv va universal yondashuv sifatida yoritilib, uning faqat nogironligi bo‘lgan shaxslar uchun emas, balki keksalar, homilador ayollar, yosh bolali oilalar va vaqtinchalik harakatlanish chekloviga ega shaxslar uchun ham muhimligi asoslab berilgan.