(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada moddiy va ma’naviy madaniyatning o‘zaro bog‘liqligi, ayniqsa nutq madaniyatining inson tafakkuri va ijtimoiy hayotdagi o‘rni yoritib berilgan. Nutq inson fikrining asosiy ifodasi sifatida jamiyatda muloqotni ta’minlaydi, madaniyatning muhim tarkibiy qismi ekani haqida fikr-mulohazalar bayon qilingan.