(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy pedagogik jarayon sharoitida o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish bilan bog‘liq dolzarb muammolar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ta’lim tizimida yuz berayotgan ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar, globallashuv jarayonlari va raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi pedagog shaxsiga bo‘lgan kasbiy talablarni keskin oshirmoqda. Ushbu sharoitda pedagogning kasbiy kompetensiyasi ta’lim sifati va samaradorligini ta’minlovchi asosiy omil sifatida namoyon bo‘lmoqda. Maqolada kasbiy kompetensiyani rivojlantirishdagi asosiy muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda muammoni bartaraf etishga qaratilgan samarali pedagogik yechimlar asoslab berilgan.