(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarining moliyaviy barqarorligiga bilvosita ta’sir etuvchi risklar tushunchasi nazariy jihatdan tahlil qilinadi hamda ularni kamaytirishning ilmiy asoslari yoritiladi. Tadqiqotda makroiqtisodiy beqarorlik, institutsional muhitdagi o‘zgarishlar, bozor kon’yunkturasi, texnologik rivojlanish darajasi va boshqaruv omillari kabi moliyaviy natijalarga to‘g‘ridan-to‘g‘ri emas, balki bilvosita ta’sir ko‘rsatuvchi risklar tizimli yondashuv asosida guruhlanadi. Shuningdek, moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda risk-menejment konsepsiyalarining o‘rni, korxona ichki va tashqi muhitining o‘zaro bog‘liqligi hamda oldindan ogohlantirish mexanizmlarining nazariy modeli asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari sanoat korxonalarida barqaror moliyaviy rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan strategik qarorlarni ishlab chiqishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.