(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada “fan tarixi” uchun juda muhim hisoblangan jurnallardan biri “Osiris” jurnalini haqida bayon qilingan. Unda jurnalning asos solinish tarixi, kim tomonidan asos solinganligi, ushbu jarayonda kimlar jonbozlik ko‘rsatganligi, unda qanday maqolalar chop etilishi, jurnalning ilmiy uslubi va tanlab olingan yo‘nalishlari bayon qilingan. Tadqiqotning maqsadi fan tarixining shakllanishida “Osiris” jurnalining o‘rni qanday bo‘lganli va uning fan tarixidagi ilmiy jarayonga qanday ta’sir ko‘rsatganligini ochib berishdan iborat. Tadqiqot natijalari yuqoridagi masalani ochib berish orqali uzoq vaqtda buyon fan tarixida muhim hisoblangan jurnallarning jamiyat va ilm ahli orasida muhim manba bo‘lishini yana bir bor ko‘rsati