(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur ishda brutsellyoz (brusellyoz) kasalligi, uning tarixi, etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, yuqish yo‘llari va profilaktik choralari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Brutsellyoz — zoonoz kasallik bo‘lib, u Brucella turiga mansub bakteriyalar bilan chaqiriladi. Kasallik chorva hayvonlaridan odamlarga asosan ovqat, kontakt, nafas olish yoki vertikal yo‘llar orqali yuqadi. Kasallik uzoq davom etuvchi, ko‘p tizimli shikastlanish bilan kechadi hamda iqtisodiy va sanitariya jihatdan katta zarar yetkazadi.