(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola boshlang’ich sinf matematika darslarida xalqaro baholash tizimlari, xususan, STEM (Science - tabiiy fanlar, Technology -texnologiya, Engineering - muhandislik, Mathematics - matematika) yondashuvi va uning bilan bog‘liq bo‘lgan TIMSS (4- sinf o‘quvchilarining matematika fanidan o‘zlashtirish darajasini baholash) kabi dasturlarning o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada ushbu baholash tizimlarining zamonaviy matematika ta’limiga ta’siri, o‘quvchilarda funksional savodxonlik va XXI asr ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli hamda milliy ta’lim tizimimiz uchun metodik tavsiyalar ko‘rib chiqiladi.