(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Suitsid – bu jahon bo‘ylab ijtimoiy sog‘liqni saqlash sohasida eng jiddiy muammolardan biridir. Ayniqsa, o‘smirlar va yoshlar orasida suitsid dunyo bo‘yicha o‘limning ikkinchi eng ko‘p uchraydigan sababi sifatida qayd etilgan. Yoshlarning psixologik salomatligi va ijtimoiy farovonligi jamiyat uchun muhim ahamiyatga ega. So‘nggi yillarda deviant xulq-atvorga ega bo‘lgan o‘smirlar orasida suitsidal urinishlar sonining ortishi kuzatilmoqda, bu esa ushbu guruhda xavfni baholash va profilaktika tadbirlarini kuchaytirishni talab qiladi.