(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Kobalt-xrom stentlarining afzalliklari va xususiyatlari: kobaltxrom stentlari endovaskulyar davolash uchun eng zamonaviy va keng qo‘llaniladigan qurilmalardan biridir. Ushbu stentlar bir necha afzalliklarga ega. Birinchidan, ular yuqori mexanik kuch va chidamlilikka ega bo‘lib, qon tomir devorining uzoq muddat barqaror ishlashini ta’minlaydi. Ikkinchidan, stentlarning devorlari boshqa materiallarga nisbatan sezilarli darajada ingichka bo‘lganligi sababli, qon tomirda tromboz xavfini kamaytiradi va tomir ichki diametrining kattalashishiga imkon beradi. Uchinchidan, kobalt-xrom asosidagi implantlar yaxshi biomuvofiqlikka ega bo‘lib, bu yallig‘lanish reaksiyalari xavfini kamaytiradi va implant atrofidagi to‘qimalarning tiklanish jarayonini tezlashtiradi.