(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
So’nggi yillarda bolalar kasalliklaridan nafas kasalliklari bilan kasallanish holatlarining sezilarli darajada ortishi kuzatilmoqda va bu holat bolalarda obstruktiv bronxitning ko`payishiga sabab bolmoqda. Bolalarda nafas kasalliklari bilan kasallanish sonining ortishi bolalarda kuz, qish fasllarida respirator kasalliklarning keng tarqalishi, havo tarkibidagi ifloslanish darajasining yuqoriligi, aholining ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlari kasallikning rivojlanishi uchun qulay muhit yaratadi. Xususan, immun tizimi hali to’liq shakllanmagan va kasallanishga eng moyil bo’lgan kichik yoshdagi bolalar ayniqsa xavf ostida.