(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Penkost saratoni o’pkaning yuqori qismida rivojlanadigan va o’smaning yelka chigaliga o’sib o’tishi natijasida bemorlarda yuzaga keladigan; Orqa va elka sohasidagi og’riqlar Mushaklar atrofiyasi Harakat cheklanishi Gorner uchligi (ptoz, mioz, endoftalm) Qaytuvchi nervni zararlashi natijasida ovozning pasayishi yoki yo’qolishi kabi simptom va sindromlar bilan namoyon bo’ladigan xavfli o’sma hisoblanadi. Bu turdagi saraton boshqa o’pka saratonlaridan farqli ravishda,birinchi navbatda og’riq sindromi bilan boshlanadi, va bu og’riq sezilarli darajada bemorning hayot sifatini pasaytiradi.