(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu dolzarb muammo har bir davlatning sogʻliqni saqlash sohasidagi jiddiy, tibbiyot islohotlarining muhim yoʻnalishlaridan biri hisoblanadi. Butun dunyo olimlari xavotiriga sabab boʻlayotgan sil kasalligining tarqalishi oʻz-oʻzidan ijtimoiy ahamiyat kasb etib, barcha davlat va hamkor tashkilotlarning diqqat-eʼtiborida boʻlib kelmoqda. Global muammo tusini olgan mazkur kasallik mamlakatimiz tibbiyot mutaxassislarining ham yangicha yondashuv va davolash profilaktika tizimi asosida ish tutishlarini taqozo etmoqda.