(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Teri leyshmaniozi —hasharotlar orqali yuqadigan protozoy etiologiyali parazitar kasallik bo‘lib, terida infiltrativ-yarali shikastlanishlar bilan kechadi. Kasallik O‘zbekistonning ayrim janubiy va markaziy hududlarida endemik hisoblanadi. Shu bilan birga, klinik jihatdan unga o‘xshash bo‘lgan bakterial teri kasalliklari, jumladan furunkul bilan differensial tashxis qo‘yish qiyinchilik tug‘diradi. Bu kasalliklar o‘rtasida to‘g‘ri tashxis qo‘yilmasa, noto‘g‘ri yoki kechikkan davolash bemorning umumiy sog‘lig‘i uchun salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkin.