(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu ishda ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy turizm sohasidagi o‘rni, ahamiyati va ular orqali turizm industriyasini rivojlantirish imkoniyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Mavzuda ijtimoiy tarmoqlarning turistlarning xulq-atvoriga ta’siri, sayohatni tanlash jarayonida kontentning roli, reklama va brend imijining shakllanishi kabi asosiy jihatlar yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston va dunyo bo‘yicha ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish statistikasi, ularning turizm bozoriga ta’siri, turistik tashkilotlarning raqamli marketing strategiyalaridan foydalanish darajasi ko‘rib chiqilgan.