(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida joylashgan ko’hna Boysunning kelib chiqishi va uning hozirgi holati haqida so’z boradi. Boysun-moddiy va nomoddiy madaniyat beshigi. Bu joy haqida ko’pgina yozuvchilarimiz, jumladan, Sharafiddin Ali Yazdiy o’zining ’’ Zafarnoma’ asarida ham ta’kidlab o’tgan. Boysun hozirgi kunda ham turistlar nazaridan qolmayotgan tarixiy toponimik joydir.