(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada davlat moliyasining barqarorligini ta’minlashda fiskal siyosatning roli o’rganiladi. Tadqiqotda makroiqtisodiy muvozanatga erishishning asosiy vositalari sifatida byudjetni boshqarish, xarajatlarni optimallashtirish va daromadlarni diversifikatsiya qilish mexanizmlari ta’kidlangan. Tadqiqotda shuningdek, O’zbekistonning hozirgi byudjet islohotlari misolida fiskal barqarorlik, davlat qarzini boshqarish va iqtisodiy o’sish o’rtasidagi bog’liqlik o’rganiladi.