(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada farmatsevtika sanoatining Surxondaryo viloyatida aholi bandligi va sog‘liqni saqlash tizimi rivojlanishiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Hududiy iqtisodiy rivojlanishda farmatsevtika tarmog‘ining o‘rni, yangi ish o‘rinlari yaratishdagi hissasi, kadrlar tayyorlash va aholini dori vositalari bilan ta’minlashdagi roli ilmiy nuqtayi nazardan o‘rganilgan. Tadqiqotda xalqaro va milliy tajribalar asosida farmatsevtika sanoatining ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati aniqlanib, sog‘liqni saqlash tizimining samaradorligini oshirishdagi strategik omillari ko‘rsatib berilgan.