(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati misolida mintaqa barqaror rivojlanishida investitsiyalardan samarali foydalanish masalasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Investitsiya jarayonlarining iqtisodiy samaradorligi, ularning hududiy rivojlanishga ta’siri, mavjud muammolar va istiqbollar o‘rganiladi. Tadqiqotda barqaror rivojlanish mezonlari bilan investitsion faoliyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib berilgan. Surxondaryo viloyatining ijtimoiy-iqtisodiy xususiyatlari asosida investitsiyalarning samaradorligi ko‘rsatkichlari statistik va analitik usullar yordamida baholangan. Shuningdek, hududiy investitsiya muhitini yaxshilashga oid ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.