(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Бул мақалада Қарақалпақстандағы совет ҳүкиметиниң диний сиясатының ғарезсизликтен кейинги дәўирлик баспасөзде баянланыўы көрип шығылады. Совет дәўиринде динге қарсы алып барылған сиясаттың ақыбетлери, диний исенимлерге шеклеўлер қойылыўы, мешит-медреселердиң жабылыўы ҳәм диний ғайраткерлердиң тәғдири ғарезсизлик жылларындағы баспасөз материалларында жаңаша көзқараслар менен сәўлелендирилгенлиги анализленеди.