(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada Sohibqiron Amir Temurning tug‘ilishi, hayot yo‘li hamda uning shaxsiy fazilatlari haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek Sohibqironning hukmdorlik faoliyati va tuzuklaridan ayrim qarashlar bayon etilgan . Maqola o‘sha davr nuqtai nazari, hamda hozirgi kun bilan solishtirilib yoritilgan. Mustaqillik yillaridan so‘ng Sohibqiron Amir Temurning xotirasi abadiylashtirilganiga alohida ham to‘xtalib o‘tilgan.