(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Sensorinevral eshitish yo’qolishi - eshitish analizatorining neyrosensor tuzilmalarining noto’g’ri ishlashi natijasida rivojlanadigan eshitish halokati. Sensorineural eshitish qobiliyatining yo’qolishi keksalar orasida eng ko’p uchraydi. Biroq, ichida o’tgan yillar bu noqulay tashxis mehnatga layoqatli yoshdagi odamlarga tobora ko’proq qo’yilmoqda. Bu aholining urbanizatsiyasi va ishda va uyda har kuni duch keladigan doimiy shovqin yuki bilan bog’liq.