(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mushak to’qimasi inson organizmida harakat jarayonlarini ta’minlovchi asosiy to’qimalardan biridir. U uch xil shaklda mavjud: skeletyar mushaklar, yurak mushagi va yumshoq mushaklar. Ushbu maqola mushak to’qimasining tuzilishi, funksiyasi va rivojlanish jarayonlariga oid ilmiy asoslangan ma’lumotlarni taqdim etadi. Ushbu tadqiqot mushak to’qimasining tuzilishi, morfologik xususiyatlari, fiziologik roli va patologiyasi haqida keng qamrovli ma’lumotlar beradi, hamda rivojlanish jarayonlarini tushunishga yordam beradi.