(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmidagi asosiy endokrin bezlarning gistologik tuzilishi va gormonal funksiyalari yoritilgan. Gipotiz, qalqonsimon bez, buyrak usti bezi va oshqozon osti bezining mikroskopik tuzilishi hamda gormonal boshqaruv mexanizmlari chuqur tahlil qilinadi. Maqolada tuzilma va funksiyaning o‘zaro bog‘liqligi, shuningdek, gormonal muvozanatni ta’minlaydigan teskari aloqa (feedback) tizimlarining ahamiyati alohida ta’kidlanadi.