(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mallory–Weiss sindromi (MWS) ko‘pincha to‘satdan va kuchli qayt qilish, qusish, qorin bo‘shlig‘ida bosim oshishi yoki spirtli ichimliklar iste’moli natijasida yuzaga keladi. Kasallikning asosiy klinik belgisi — yuqori me’da-ichak qon ketishi bo‘lib, bemorda “qon qusish” (hematemez) va qora najas (melena) kuzatiladi.