(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida oliy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni qo’llash orqali ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlarni tahlil qiladi; raqamlashtirish jarayonida sun’iy intellekt (SI), e-learning platformalari va virtual haqiqat (VR) texnologiyalari ta’limning samaradorligini oshirish, talabalarning mustaqil o’rganish qobiliyatini rivojlantirish va jamiyatda raqamli savodxonlikni ta’minlashda asosiy omil hisoblanishi ta’kidlanadi; maqola talabalarni raqamli testlash, ta’lim mazmunini innovatsiyalash, nazariya va amaliyotni raqamli uyg‘unlashtirish, adabiyotlarni raqamlashtirish, tajribali IT mutaxassislar jalb qilish va o‘qituvchilar malakasini oshirish bo‘yicha takliflarni ilgari suradi va ta’lim islohotlarining davomiyligi orqali milliy raqamli iqtisodiyotni mustahkamlashni taklif etadi.